De beste programma’s om je video te editen

Welk videobewerkingsprogramma past het beste bij jou?

Wil je een professionele video? Dan is editen een must! Je hebt niet alleen de mogelijkheid om het gênante begin en einde van je shots te knippen, je kunt ook de videokwaliteit verbeteren of je logo toevoegen.

Waarom editen?

Door middel van editen maak je jouw video levendiger, herkenbaarder en professioneler. Je kunt op deze manier namelijk je video in je eigen huisstijl weergeven, voorbeelden toevoegen met bijvoorbeeld grafieken of foto’s en je kunt je video vlotter en vloeiender af laten spelen. Het editen, oftewel nabewerken geeft je de kans om echt iets unieks van je video te maken. Maak je een Live video? Dan hoef je niet te editen. Lees dit artikel over Facebook Live video in mijn kennisbank.

Muziek onder je video

Geluid bepaalt 80% van de beleving van je video. Meer weten over hoe geluid de kwaliteit van je video bepaalt? Lees deze blog in mijn kennisbank. Door middel van editen kun je muziek onder je video plaatsen. Let wel op dat je rechtenvrije muziek gebruikt! Doe je dit niet, dan wordt je video in de meeste gevallen verwijderd van videodiensten als YouTube.

Verschil simpele en uitgebreide editors

Er zijn talloze videobewerkingsprogramma’s op de markt. Ieder met eigen voor- en nadelen. Bekijk de video voor een uitleg tussen deze programma’s door middel van lego blokjes. Een video bestaat uit diverse fragmenten. Bij een simpele video editor kun je het begin- en einde van een fragment eraf knippen en diverse clipjes achter elkaar plakken. Bij een uitgebreide video editor is dit ook mogelijk, maar kun je ook nog muziek en afbeeldingen toevoegen. De meeste uitgebreide programma’s kunnen ook teksten weergeven. Onderstaand benoem ik mijn top drie van editors voor zowel Mac als Windows. Deze programma’s vallen allemaal onder de categorie ‘uitgebreid’.

Video editors voor Mac

1. Adobe Pr (Premiere Pro)

Wij mij betreft is dit programma het beste programma om je video’s mee te bewerken. Het werkt goed samen met onder andere Photoshop en Illustrator. Je betaalt een vast maandbedrag, maar het is dan altijd up-to-date en direct te gebruiken.

2. iMovie

Op nummer twee voor Macgebruikers staat wat mij betreft het gratis programma iMovie. Dit is een simpele versie van Final Cut Pro en gemakkelijk te gebruiken.

3. Final Cut Pro

Voor dit programma betaal je eenmalig €200. Je kunt met dit programma eenvoudig, prachtige video’s maken. Wat mij betreft een echte aanrader!

Video editors voor Windows

1. Adobe Pr

Ook voor Windows staat dit Adobe programma op nummer één. Of je het nu gebruikt op Windows of Mac: het programma is hetzelfde.

2. WeVideo

WeVideo is ook een programma dat je zowel voor Windows als Mac kunt gebruiken. Het is handig in gebruik, vooral omdat alles in de cloud staat. Zo ben je nooit je beelden kwijt.

3. Vegas Pro

Vegas Pro is een editor voor Windows waarvoor je eenmalig €200 betaalt. Het programma is ingewikkeld, dus vergt wat oefening. Heb je het eenmaal onder de knie, dan maak je zeer professionele video’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze blog met je netwerk
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest